Cum putem utiliza aplicația mobilă Google Maps fără a avea o conexiune la Internet

Puteți folosi aplicația pentru telefon mobil smart Google Maps acum și fără o conexiune la Internet.

 

Mulți dintre noi ne bazăm pe telefonul mobil atunci când călătorim, sau chiar când căutăm o zonă sau o clădire mai puțin cunoscută. La fel de mulți suntem fani ai aplicației Google Maps, cel mai bun prieten al turistului.

Nu întotdeauna dispunem de o conexiune la Internet în timp ce călătorim, de multe ori atunci când vrem să urcăm pe munte sau când vizităm o zonă în care semnalul la telefon este destul de slab sau nu există deloc.

Noua actualizare a aplicației de la Google vine în ajutorul nostru cu o opțiune ideală, prin care se descarcă hărțile zonei pe care dorim să o vizităm sau frecventăm pentru o vreme.

Hărțile descărcate ( offline ) vor oferi posibilităție de ghidare și de vizualizare a unor puncte de interes pentru regiunea respective, chiar dacă nu suntem conectați la Internet.

Totuși, această nouă opțiune are și unele mici limitări. Nu se poate alege modul de mers pe jos, tranzit sau ciclism în acest mod offline. Numai indicațiile rutiere vor fi disponibile. Totuși, dacă nu sunteți la volan, puteți vizualiza locații din apropiere pentru a vă putea ghida către acea zonă.

Hărțile descărcate expiră în termen de 29 de zile de la descărcare. Menționăm de asemenea că acestea vor ocupa un spațiu în telefonul mobil, în funcție de mărimea regiunii pe care doriți să o descărcați.

 

Pași de urmat pentru a descărca o hartă offline:

1. Porniți aplicația Google Maps pe telefonul mobil Android sau iPhone. Fiți siguri că sunteți deja conectați la contul dumneavoastră de Google.

2. Căutați orașul/regiunea/punctul de interes dorit.

3. Apăsați pe bara din dreapta de jos a ecranului, fix în locul în care apare numele pe care tocmai l-ați căutat.

4. Apăsați butonul pe care scrie „Download” sau „Descărcați”.

5. Google vă va arăta harta zonei respective, pentru a putea confirma descărcarea.

Asta e tot! Spor la călătorit! 🙂