Palatul Șuțu. Muzeul Bucureștilor. Una dintre cele mai frumoase clădiri vechi din capitala României.
Situat chiar în mijlocul capitalei României, Palatul Șuțu și-a păstrat nemodificată structura timp de mai bine de 150 de ani, în ciuda diverselor schimbări de regim din țară. Astăzi, el adăpostește Muzeul Municipiului București și prezintă întotdeauna expoziții impresionante reprezentative pentru istoria Bucureștilor.
Localizare : Bulevardul Ion C. Brătianu 2, București, România.
Program de vizitare: Marţi – Duminică 10.00 – 18.00
Coordonate : 44.434816 N, 26.102234 E
A fost construit de Costache Șuțu, între anii 1833-1835, urmărind planurile arhitecților Schwink şi Johann Veit. Karl Stock a proiectat interiorul palatului, în 1862, cu scara de acces la etaj ce se desface în două brațe și oglinda masivă dintre ele, adusă special din Murano. Deasupra acesteia încă regăsim medalionul din lemn sculptat ce o reprezintă pe soția lui Costache Șuțu, Irina, fiica marelui bancher Ştefan Hagi Moscu.
Palatul a fost reprezentativ pentru secolul al XIX-lea, atunci cand aici se organiza, în fiecare an, primul bal al anului nou, în luna februarie.
Palatul a devenit Muzeu al Municipiului București în anul 1956, fiind restaurat până în 1959, când își deschide porțile publicului la 23 ianuarie. Așadar, Palatul Șuțu adăpostește colecții impresionante despre istoria Bucureșteană de peste 60 de ani.
Dacă vizitați muzeul Bucureștilor, veți descoperi o multitudine de exemplare rare, istorice, cum ar fi sabia de paradă a domnului Constantin Brâncoveanu, setul de duel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza sau trusa de machiaj a Elenei Cuza.
Vă invităm să descoperiți toate imaginile din muzeul palatului Șuțu, în galeria de mai jos.
Busturile Regilor României, Carol I și Ferdinand
Bicicletă de epocă
Trusa de duel a domnitorului Alexandru Ioan Cuza
Trusa de machiaj a Elenei Cuza, soția domnitorului Cuza
Prezentarea Ultimului Duel din București