5 destinații românești pentru mini-vacanța de Paște 2018

Sărbătorile Pascale din acest 2018 se apropie cu pași rapizi, iar majoritatea românilor își doresc să le petreacă în moduri cât mai inedite, mai ales că în acest an vom avea parte de o mini-vacanță de Paște de 4 zile, întrucât Vinerea Mare ( de dinainte de Paște ) a fost declarată zi liberă legală în România! Toți românii așteaptă nerăbdători mesele pline de bucate alese, împărțite cu cei dragi în fiecare an, așa cum spune tradiția. Cu această ocazie vă prezentăm 5 destinații din România pentru a vă petrece sărbătorile de Paște din acest an.

 

1. Maramureș

Mocănița Maramureș - sarbatori pascale 2018
Mocănița Maramureș

Pentru cei care preferă tradițiile românești, zona Maramureș este o destinație perfectă pentru sărbătorile Pascale. Aici se respectă cu dârjenie datinile religioase, așa că pentru turiști poate fi o experiență inedită. Localnicii adesea primesc printre ei turiștii dornici de a cunoaște tradițiile locului. Turiștii se pot caza la pensiunile din zonă sau pot alege chiar casele localnicilor pentru a petrece câteva zile într-un mediu autentic maramureșean.
În ziua de Paște, toată familia se strânge la masă și toți membrii mănâncă din primul ou ciocnit și spart. Se spune că în acest fel, toată familia va avea parte de bunăstare și succes toată viața.
Mai mult, pentru cei care vor să viziteze locuri frumoase din Maramureș, aici se găsesc atracții inedite cum ar fi :Booking.com

2. Bucovina

Ouă încodeiate Bucovina - sarbatori pascale 2018
Ouă încodeiate Bucovina

Pentru cei care vor să petreacă sărbătorile Pascale într-un mediu tradițional românesc, Bucovina este locul perfect. Bucovina este cunoscută în toată lumea pentru arta decorațiunii ouălor și pentru alte meșteșuguri populare. În satele bucovinene se organizează chiar și festivaluri dedicate acestor meșteșuguri, unul dintre cele mai cunoscute fiind localitatea Ciocănești unde se ține în fiecare an Festivalul Ouălor Încodeiate.
În Bucovina putem vizita obiective turistice importante, printre care :Booking.com

 

3. Transilvania

Viscri, Transilvania - sarbatori pascale 2018
Viscri, Transilvania

O destinație turistică românească mai puțin cunoscută pentru perioada sărbatorilor de Paște este Ardealul. Totuși, aici se găsesc atracții turistice impresionante, locuri cu tradiții păstrate cu strictețe de-a lungul timpului.

Aici putem alege orașul Sibiu, unde se află o serie de obiective turistice interesante, cum ar fi Muzeul Brukenthal, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA sau Stațiunea Păltiniș.

O altă destinație turistică impresionantă în zonă este satul Viscri, locul în care găsim cea mai frumoasă Biserică fortificată din România. Tot aici putem admira casa Prințului de Wales, Charles, un iubitor de cultură și artă populară românească.

Booking.com

 

4. Slănic Moldova

Slănic Moldova - sarbatori pascale 2018
Slănic Moldova

Pentru cei ce doresc să petreacă sărbătorile Pascale într-un mediu relaxant, vă propunem stațiunea Slănic Moldova, renumită pentru izvoarele sale de ape carbonate, bicarbonatate, ușor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice și oligominerale, descoperite încă din anul 1801. Aici vă puteți bucura totodată de datinile și tradițiile moldovenești, întrucât fiecare unitate de cazare din zonă are în ofertă o masă copioasă de Paște și petreceri pe măsură.
Booking.com

 

5. Cazanele Dunării

Cazanele Dunării - sarbatori pascale 2018
Cazanele Dunării

Zona Cazanelor Dunării reprezintă în viziunea multor oameni Paradisul. Dealurile stâncoase şi rezervaţiile naturale, pădurile seculare şi diversitatea de flora şi faună, precum şi firul leneş al Dunării, contribuie la acest peisaj miric, extraordinar. Minunile naturii pot fi observate printr-o simplă plimbare cu barca cu motor, preluată din jurul localităţii Orşova:

  • Tabula Traiana
  • Peștera Ponicova
  • Mănăstirea Mraconia
  • Statuia lui Decebal
  • Cazanele Dunării

Cred că sunt suficiente motive pentru a petrece o mini-vacanță aici, nu?

Booking.com

Tagged , ,